Hierbij een van onze verkooptips, speciaal voor jou om jouw (sieraden)bedrijf nog succesvoller te maken. We weten het, het starten en onderhouden van een webshop of winkel klinkt vaak makkelijker dan het is. Lees hieronder een van onze tips om nog meer te verkopen terwijl jij wacht op jouw Planet Pink sieraden!

Wanneer je een sieraden winkel of webshop hebt of wanneer je deze gaat starten is er één cruciale vraag: waar ga ik sieraden inkopen? Het is misschien verleidelijk om sieraden goedkoop uit het buitenland te bestellen, maar wist je dat er ook veel opties zijn om sieraden in te kopen bij groothandels of leveranciers die een stuk dichterbij zijn gevestigd? In deze blog bespreken we de voordelen van sieraden inkopen in Nederland of België.

De voordelen van sieraden inkopen in Nederland of België

  1. Snelle levering
  2. Lagere verzendkosten en geen invoerrechten
  3. Betere en persoonlijkere klantenservice
  4. Je support de lokale economie

1. Snelle levering

Een van de grootste voordelen van sieraden inkopen in Nederland of België is de snelle levering. Bestellingen uit het buitenland hebben vaak een lange levertijd omdat ze hierheen gevlogen of verscheept moeten worden en daarna kunnen ze ook nog vertraging oplopen door bijvoorbeeld douane procedures. De verzendtijd kan daardoor soms weken duren, daarnaast is er ook veel meer kans dat jouw pakketje kwijt raakt tijdens deze lange tocht. Wanneer je lokaal jouw sieraden inkoopt kun je vaak rekenen op een levertijd van een paar dagen, ook is de kans dat er wat mis gaat tijdens de verzending vele malen kleiner.

2. Lagere verzendkosten en geen invoerrechten

Ook het tweede voordeel van inkopen doen in Nederland of België heeft te maken met het verzendproces. Niet alleen zijn de verzendtijden korter ook de verzendkosten zijn vaak vele malen lager. Daarnaast komen er vaak ook nog invoerrechten kijken bij producten die je bestelt buiten de EU. Wanneer je dichterbij huis inkoopt hoef je niet te rekenen op deze extra kosten en zijn de verzendkosten voorspelbaar en transparant. Hierdoor blijf je makkelijker binnen je budget en kom je niet voor onverwachte uitgaven te staan.

3. Betere en persoonlijkere klantenservice

Het kopen van sieraden in je eigen land biedt vaak betere garantie- en retourvoorwaarden. Lokale bedrijven hebben daarnaast vaak een persoonlijke klantenservice die je gemakkelijk kunt bereiken in je eigen taal. Ben je ergens niet tevreden over, dan kun bij deze klantenservice makkelijk terecht. Ook het retourbeleid is vaak een stuk soepeler en klantvriendelijker bij lokale aankopen. Als je niet tevreden bent met je aankoop, is het regelen van een retourzending makkelijker en goedkoper. Dit scheelt een hoop stress. Tip: test voordat je gaat bestellen altijd even de klantenservice.

4. Je support de lokale economie

Door sieraden in Nederland of België jouw sieraden in te kopen, steun je de ondernemers en kleine bedrijven in jouw omgeving. Dit draagt bij aan de economische groei en werkgelegenheid in je eigen regio. Bovendien zorgt het voor een duurzamere keten, aangezien producten minder ver hoeven te reizen.

Waar vind je een sieraden groothandel in Nederland of België?

Je vindt een sieraden groothandel makkelijk via Google, social media of je eigen netwerk. Vaak begint een zoektocht via Google. Wanneer je zoekt op sieraden groothandel Nederland of sieraden groothandel België kom je vaak al een hoop opties tegen. Ook kun je via social media op zoek gaan. Check bijvoorbeeld eens de hashtags #sieradengroothandel, #b2bsieraden of #sieradeninkopen. Hier kom je ook al een aantal sieraden groothandels tegen, waar je op de accounts meteen inspiratie op kunt doen. Je kunt daarnaast ook altijd gebruik maken van je eigen netwerk. Ga in gesprek met andere (sieraden) ondernemers en vraag of zij nog tips of aanbevelingen hebben.

Mocht je nog twijfelen: bij sieraden groothandel Planet Pink bieden we al deze voordelen onder één dak. Wij zijn een Nederlandse sieraden groothandel en met een breed assortiment sieraden & accessoires, snelle levering en persoonlijke service staan we klaar om je te helpen bij het inkopen van jouw sieraden. Bij ons kun je vandaag nog beginnen met inkopen van jouw nieuwe sieraden collectie! Wil je eerst meer tips voor het runnen van jouw sieraden bedrijf? Lees dan al onze verkooptips.

Sieraden leverancierZo vind je een goede sieraden leverancier voor jouw webshop
Tips voor het inkopen van trendy sieraden: een gids voor winkel- en webshopeigenaren