Hierbij een van onze verkooptips, speciaal voor jou om jouw (sieraden)bedrijf nog succesvoller te maken. We weten het, het starten en onderhouden van een webshop of winkel klinkt vaak makkelijker dan het is. Lees hieronder een van onze tips om nog meer te verkopen terwijl jij wacht op jouw Planet Pink sieraden!

Deze week: ✨ Het geheim van goede productfoto’s maken! ✨ Het maken van goede productfoto’s is heel belangrijk om klanten over te halen bij jou te kopen. Het is echt het nummer #1 marketing instrument. Ik hoef je dus niet te vertellen dat er veel zorg en aandacht nodig is om het maken van productfoto’s en video’s onder de knie te krijgen.

Tips voor het maken van goede productfoto’s:

1. Een goede camera

Een goede camera is echt onmisbaar. Waarom? Omdat het de kwaliteit bepaalt van jouw foto’s. Kijk maar eens rond naar andere succesvolle bedrijven. Groot of klein: ze hebben bijna allemaal haarscherpe kwaliteit foto’s en video’s. Gelukkig bevatten de meeste telefoons tegenwoordig enorm goede camera’s waar je al prima mee uit de voeten kan.

Heb je een beperkt budget? Investeer in een telefoon met een goede camera. Je kan natuurlijk ook een losse camera bestellen, maar dat werkt al een stuk minder makkelijk. Met een telefoon heb je al je content binnen no-time online!

het geheim van goede productfoto's maken

2. Ga vlakbij een raam staan

Hét geheim van goede productfoto’s is, naast een goede camera: goed licht. Goed licht zorgt ervoor dat alles wat je fotografeert duidelijk in beeld is. Is jouw belichting goed? Dan hoef je de foto als het goed is bijna niet of zelfs helemaal niet na te bewerken. Ideaal!

Je ziet weleens mensen werken met studio’s en allerlei lampen en lichtbakken. Maar stiekem is het beste licht toch echt buitenlicht. Ga dus zo dicht mogelijk bij een raam staan en maak daar de foto’s met het licht van achter. Zo schijnt de zon perfect op het gene dat jij fotografeert.

3. Setting en uitproberen

Fotograferen is helaas een van de onderdelen die de meeste oefening nodig heeft. Je zult moeten uitproberen welke hoek, lichtinval en setting het beste voor jou werkt. Probeer de volgende dingen uit:

Maak foto’s op verschillende plaatsen in huis en kijk waar jij het beste licht hebt. Foto’s die je het minste hoeft na te bewerken, zijn de beste foto’s!

DIY jouw achtergrond met dingen die je voor handen hebt. Dat kan een simpele muur zijn of bijvoorbeeld een kleed, laken, groot vel papier of foamboards. Doe inspiratie op via Tiktok, Instagram etc. Daar kan je zien wat anderen gebruiken als achtergrond.

Oefenen, oefenen, oefenen! Uiteindelijk is het belangrijk om er genoegen mee te nemen dat je foto’s en video’s niet in één keer perfect zullen zijn. ‘Goed’ is aan het begin goed genoeg en uiteindelijk zullen jouw skills zich in de loop van de tijd langzaam ontwikkelen. 

We hopen dat deze tips jou helpen bij het maken van de perfecte productfoto’s voor jouw social media, website, winkel, etc. Start direct met het inkopen van nieuwe items zodat jij meteen kan starten met fotograferen!

Donderdagtip #1: Kies Jouw Succesvolle Kleurenpalet
Donderdagtip #3: Jouw sieraden bedrijf richting succes met het vliegwiel effect