Hierbij een van onze verkooptips, speciaal voor jou om jouw (sieraden)bedrijf nog succesvoller te maken. We weten het, het starten en onderhouden van een webshop of winkel klinkt vaak makkelijker dan het is. Lees hieronder een van onze tips om nog meer te verkopen terwijl jij wacht op jouw Planet Pink sieraden!

Deze week gaat de donderdagtip over het vliegwiel effect: een manier om jouw sieraden bedrijf te laten ontploffen van succes. Als er iets is dat ik heb geleerd tijdens het opbouwen van mijn verschillende bedrijven, dan is het dat je niet hoeft te proberen om het wiel opnieuw uit te vinden. Veel onderdelen zijn allang al 1000 keer bedacht en ontdekt. Gelukkig maar! Dat scheelt jou namelijk veel tijd en werk. 

Toch is er één onderdeel dat je wél zelf moet ontdekken en dat is jouw eigen identiteit. Jezelf zijn is een onmisbaar onderdeel om een succesvol bedrijf te runnen. Waar word jij blij van en wat zijn jouw sterke kanten? Als je deze ontdekt en inzet, dan zal jouw bedrijf vooruit vliegen en ben jij niet meer te stoppen.

Dit noem je het vliegwiel effect. Het vliegwiel effect is een belangrijke marketing theorie over het behalen en vergroten van succes. Het houdt in dat jij de sterke kanten van jou en je bedrijf ontdekt en daar zoveel mogelijk aandacht aan besteedt, zodat je succesvoller en succesvoller wordt. Een van de kenmerken van het vliegwiel, is dat het aan het begin langzaam op gang komt en daarna in een snelvaart jouw bedrijf succesvol maakt.

Hieronder geef ik een aantal voorbeelden:

Jouw bedrijf richting succes met het vliegwiel effect

Voorbeeld 1:
Jij bent super goed in contacten leggen en sociaal zijn. Kletsen met vrienden of zelfs met vreemden is iets waar jij veel energie uit haalt. Op een gegeven moment krijg je je eerste klant… Een van jouw vriendinnen! Je hebt het al een paar keer enthousiast gehad over jouw bedrijf en daardoor is je vriendin nieuwsgierig geworden. Hierdoor ben je erachter gekomen dat je er met jouw enthousiasme voor zorgt dat mensen bij jou willen bestellen. Eerst alleen vrienden, daarna kennissen en via via bestellen steeds meer mensen bij jou. Op een gegeven moment stromen jouw klanten binnen! Aan het begin kostte het je een hoop tijd en moeite, maar nu je eenmaal doorhebt hoe je mensen bereikt, groeit je bedrijf als een trein!

Voorbeeld 2:
Je hebt oog voor de nieuwste trends en kwaliteit. Jij weet precies wat mensen graag willen hebben en welke producten goed zijn. Jouw eerste klanten zijn dan ook super tevreden met hun sieraden en dragen jouw items elke dag. Ze krijgen er veel complimenten over van buitenaf en omdat ze ook zelf zo tevreden zijn met jouw items, willen ze niet meer anders en verwijzen ze anderen weer door naar jouw bedrijf. Kortom: jij weet precies welke items je aan moet bieden om klanten super blij te maken. Trends, kwaliteit en een super goede klantenservice. Zo zorg je ervoor dat je niet alleen nieuwe klanten krijgt, maar mensen ook vaste klant bij jou blijven. Je krijgt steeds meer bestellingen en zo ben je binnen no-time een topverkoper!

Ben je op zoek naar de beste items voor jouw shop? Start nu met inkopen op Planet Pink.

Ga aan de slag met jouw bedrijf, zet het vliegwiel effect in en probeer erachter te komen welke dingen jij het leukst vindt om te doen. Schrijf die op en zoek uit hoe je dat in kunt zetten om er succes mee te behalen. Probeer, leer, val en sta weer op. Je zult zien dat je na verloop van tijd ineens jouw sleutel ontdekt tot succes – en dan ben je niet meer te stoppen ❤️‍

Start meteen met inkopen van sieraden om jouw klanten de geweldigste items aan te kunnen bieden!

 

Donderdagtip #2: het geheim van goede productfoto's maken
Donderdagtip #4: inschrijven bij de Kamer van Koophandel, wel of niet doen?