Hierbij een van onze verkooptips, speciaal voor jou om jouw (sieraden)bedrijf nog succesvoller te maken. We weten het, het starten en onderhouden van een webshop of winkel klinkt vaak makkelijker dan het is. Lees hieronder een van onze tips om nog meer te verkopen terwijl jij wacht op jouw Planet Pink sieraden!

Deze week: 5 manieren om geldverspilling te voorkomen Als eigenaar van een webshop of winkel wil je je geld op de juiste manier besteden. Daarom bespreken we deze week vijf veelvoorkomende manieren van geldverspillingen waar veel bedrijven mee te maken krijgen. Door deze te vermijden, kun je efficiënter omgaan met je budget en je richten op wat echt belangrijk is: inkopen en verkopen.

1. Onnodig boekhoudprogramma-abonnement

Your Tiny Shop tips voor starten en groeien sieraden webshop

Een boekhoudprogramma kan handig zijn om je financiën bij te houden, maar je hoeft hier niet altijd voor te betalen. Excel-spreadsheets kunnen een goede gratis alternatief zijn en zijn vaak nog overzichtelijker dan (online) boekhoudprogramma’s voor je bedrijf. Boekhoudprogramma’s werken vaak met abonnementen en die zijn vrij duur, vooral als je net start met je bedrijf. Zoek naar een gratis Excel template en bespaar geld en chaos wanneer je halverwege stopt met een bepaald boekhoudprogramma.

2. Te dure zakelijke rekening

Het hebben van een zakelijke rekening is niet altijd noodzakelijk voor een webshop of winkel. Als je geen fysieke winkel hebt en geen gebruik maakt van officiële betaalmethoden op je website, kun je vaak gewoon een subrekening aanmaken bij je persoonlijke rekening. Alleen als je gebruikmaakt van online betaalmethoden zoals Mollie, kan een zakelijke rekening nodig zijn. Overweeg dus goed of een zakelijke rekening echt noodzakelijk is voordat je een zakelijke rekening opent en onnodige kosten maakt. Is het voor jouw bedrijf wel nodig om een zakelijke rekening te gebruiken? Doe dan goed onderzoek naar de goedkoopste zakelijke bank en kijk ook naar de kosten op langere termijn.

3. Abonnementen met prijsverhogingen

Let goed op abonnementen die in eerste instantie goedkoop lijken, maar na een paar maanden of een jaar veel duurder worden. Deze prijsverhogingen worden soms vergeten en kunnen je flink wat geld kosten. Zorg er dus voor dat je alle abonnementen goed in de gaten houdt en op tijd opzegt als de kosten te hoog worden. Wees je bewust van eventuele prijsveranderingen voordat je een abonnement afsluit, want ja, ook jij kan het vergeten op te zeggen en dat is vaak flinke geldverspilling.

4. Onvoldoende verpakkingsmateriaal

Vergeet niet om naast de items die je verkoopt ook voldoende verpakkingsmateriaal in te kopen. Als je niet genoeg verpakkingsmateriaal hebt en plotseling een bestelling krijgt, zul je last-minute verpakkingsmateriaal moeten kopen bij een postkantoor of winkel. Hiervoor betaal je veel meer dan wanneer je van tevoren voldoende verpakking hebt ingekocht. Zorg er dus voor dat je altijd genoeg verpakkingsmateriaal op voorraad hebt, zodat je geen onnodige kosten maakt bij het inpakken en verzenden van bestellingen. Planet Pink heeft een gevarieerd aanbod van verpakkingsmateriaal. Shop deze nu!

5. Betalen voor snelle oplossingen

Het kan verleidelijk zijn om bedrijven in te schakelen om snel resultaten te behalen, zoals marketingdiensten of andere hulp om snel te verkopen. Helaas werken deze oplossingen vaak niet als beloofd, maar ben je wel je geld kwijt. Sommige bedrijven vragen zelfs heel veel geld voor iets dat niet werkt. Wat werkt wel? Geduld hebben en door blijven gaan met je bedrijf. Het kost eenmaal tijd om je webshop op te bouwen en je eerste bestellingen binnen te krijgen. Er is geen gouden tip of oplossing. Als dat wel het geval was, zouden heel veel webshops of winkels ineens enorm succesvol zijn. Investeer verstandig en wees geduldig. Besteed je geld liever aan waar het om gaat: het inkopen en verkopen van je sieraden.

Door bewust om te gaan met je budget en de bovengenoemde geldverspillingen te vermijden, kun je als eigenaar van een webshop in sieraden geld besparen en je focussen op wat echt belangrijk is: producten inkopen en verkopen. Heb je een bepaalde functionaliteit nodig? Maak gebruik van gratis alternatieven die gewoon op het internet te vinden zijn en let er goed op dat je geen onnodige abonnementen afsluit. Op die manier kun je je webshop laten groeien en succesvol maken zonder onnodige kosten! Focus je op het inkopen en verkopen van producten en zorg ervoor dat je zo inkomsten krijgt. Start hieronder direct met het inkopen van jouw collectie(s). Veel succes!

Donderdagtip #5: feedback krijgen
Donderdagtip #7: wat maakt jou uniek?