Hierbij een van onze verkooptips, speciaal voor jou om jouw (sieraden)bedrijf nog succesvoller te maken. We weten het, het starten en onderhouden van een webshop of winkel klinkt vaak makkelijker dan het is. Lees hieronder een van onze tips om nog meer te verkopen terwijl jij wacht op jouw Planet Pink sieraden!

In donderdagtip #3 hebben we het al gehad over het vliegwieleffect. Dat houdt in: als je jouw sterke punten gebruikt, zoveel mogelijk ontwikkelt en inzet, dan kan jouw bedrijf super hard en makkelijk groeien. Wil je de volledige uitleg zien? Bekijk donderdagtip #3. Dit keer hebben we het over één klein onderdeel van het vliegwieleffect. Namelijk: ‘wat maakt jou uniek?’.

Stel je voor dat elke kledingwinkel hetzelfde was, zou je dan nog een andere proberen dan je gewend bent? Waarschijnlijk niet. Maar hoe kies je dan wel naar welke winkel je gaat? Waarschijnlijk kies je er een die er voor jou uitspringt. Bijvoorbeeld degene die het dichtste bij is, het langste open, met het vriendelijkste personeel, eentje met de goedkoopste producten of de leukste producten, degene die jou stijladvies geeft, een klein cadeautje geeft bij elke bestelling, noem maar op! En dat geldt ook voor jouw winkel.

Wat is de reden dat klanten naar jou komen?

Waarschijnlijk zijn er al genoeg webshops die een snellere levertijd en lagere prijzen kunnen bieden dan jij. En er zijn genoeg winkels en webshops die pronken met dezelfde items. Waarin kan jij jezelf wel onderscheiden? Ben jij bijvoorbeeld creatief, heel vriendelijk, grappig of heb je een ander talent dat je kan combineren met jouw bedrijf? Laat dat online zien! Plaats zoveel mogelijk foto’s en video’s op social media om jezelf te laten zien. Bedenk waar jij goed in bent en ga dat heel veel extra inzetten, zodat jij een uniek karakter ontwikkelt voor je bedrijf. Mensen die langs jouw social media of winkel komen, zullen jou gegarandeerd onthouden omdat het leuk is om eens wat anders te zien. En een leuke bijkomstigheid: hoe meer jij jouw eigenschap inzet, hoe makkelijker het zal gaan.

Daar gaat jouw vliegwiel draaien: het wordt steeds makkelijker om jouw focuspunt te gebruiken en in te zetten en zo groeit jouw bedrijf steeds groter. Een aantal voorbeelden:

  • Stel dat jij heel grappig bent, dan laat jij jouw producten zien op video’s en maak je bijvoorbeeld grapjes tussendoor. Dat vinden klanten super leuk!
  • Of ben jij heel creatief? Maak unieke verpakkingen die klanten alleen bij jou kunnen krijgen.
  • Ben je heel vriendelijk? Laat jezelf van je beste kant zien wanneer je video’s of teksten op social media plaatst of klanten ontvangt in jouw winkel. Zorg voor de allerbeste klantenservice (dat is sowieso altijd een goed idee 😉 )
  • Weet jij ergens veel van af, bijvoorbeeld mode of geschiedenis? Vertel klanten leuke fun facts.
  • Ben jij goed in combineren? Geef je klanten outfit tips of combineer leuke setjes voor je klanten.

Ga zo maar door! Kies één ding, richt je daar extra veel op en zo zorg je ervoor dat klanten jou onthouden en steeds liever bij jou willen kopen.

Wat zijn jouw talenten en welke kan je daarvan inzetten voor jouw bedrijf?

Maak daar een lijstje van en kies degene die jij het leukste vindt. Ga er ook meteen mee aan de slag om te bedenken hoe je deze in kan zetten. Kom je er niet goed uit? Vraag eens rond in je omgeving, bijvoorbeeld aan je  ouders of vriend(inn)en. Die kunnen jou helpen om unieke eigenschappen van jou te benoemen. Heel veel succes!

Donderdagtip #6: Voorkom geldverspilling
Klantenbinding: bouw een sterke relatie met je klanten en krijg meer sales