Hierbij een van onze verkooptips, speciaal voor jou om jouw (sieraden)bedrijf nog succesvoller te maken. We weten het, het starten en onderhouden van een webshop of winkel klinkt vaak makkelijker dan het is. Lees hieronder een van onze tips om nog meer te verkopen terwijl jij wacht op jouw Planet Pink sieraden!

Ben je van plan om een webshop of winkel te starten waar je (onder andere) sieraden gaat verkopen? Dan is het belangrijk om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Iedereen die een bedrijf start, is verplicht om zich in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Als je een bedrijf hebt waarbij je producten verkoopt, heb je een KvK-nummer en een BTW-nummer nodig. Hieronder leggen we op een eenvoudige manier uit hoe je dit aanpakt en zorgen we ervoor dat je snel in het bezit komt van een KvK-nummer. Zo kan je ook de sieraden van Planet Pink inkopen om met veel succes te verkopen in jouw eigen winkel.

Stap 1: Voorbereiding inschrijven Kamer van Koophandel

Voordat je je inschrijft, is het belangrijk om voorbereid te zijn. Denk van tevoren goed na over wat je bedrijfsnaam wordt, deze moet je opgeven tijdens je inschrijving. Zorg ervoor dat je bedrijfsnaam nog niet bestaat, dit kun je hier checken: https://www.kvk.nl/zoeken/ . Daarnaast is het goed om alvast na te denken over hoe je de sieraden gaat verkopen (via een webshop, een fysieke winkel of beide). Ook is het handig om meteen een bedrijfsplan te maken, waarin je nadenkt over wat je precies gaat verkopen, wat je doelgroep is en wat jouw bedrijf uniek maakt ten opzichte van je concurrentie.

Stap 2: Start je inschrijving bij de Kamer van Koophandel

Het inschrijven bij de Kamer van Koophandel is eigenlijk heel simpel. Je begint door naar de website van de KvK te gaan en daar te klikken op het inschrijfformulier voor nieuwe ondernemers: https://www.kvk.nl/inschrijven/. Je zult zien dat je wat persoonlijke gegevens moet invullen en wat informatie over je bedrijf. Zo moet je opgeven wat voor type bedrijf je gaat starten, wat je bedrijfsnaam wordt, en waar je bedrijf gevestigd zal zijn (dat kan ook je thuisadres zijn). Een belangrijk onderdeel van het inschrijfproces is het kiezen van de juiste ‘rechtsvorm’ voor je bedrijf. Als je net een bedrijf start, dan is dat meestal een eenmanszaak of als je samen met iemand anders een bedrijf start een VOF. In die gevallen is de inschrijving gemakkelijk.

Stap 3: Afspraak maken bij de KvK

Nadat je het online formulier hebt ingevuld op de website van de Kamer van Koophandel, moet je een afspraak maken om je inschrijving af te ronden. Tijdens deze afspraak controleert een medewerker van de KvK je gegevens en wordt je inschrijving definitief gemaakt. Zorg ervoor dat je in ieder geval een geldig identiteitsbewijs meeneemt en de gegevens die je nodig hebt voor je inschrijving. Je bedrijfsplan en andere relevante documenten zijn soms ook handig.

Stap 4: Ontvang je KvK-nummer

Als je inschrijving is verwerkt, ontvang je direct je KvK-nummer. Dit nummer is uniek voor jouw bedrijf en deze moet je vermelden op al je officiële documenten staan, zoals facturen, offertes en je website. Het KvK-nummer is ook nodig om een zakelijke rekening te openen en om je aan te melden bij de Belastingdienst. Ook kan je nu een account aanmaken op Planet Pink om jouw sieraden in te kopen! https://planetpink.nl/maak-een-account/

Na de inschrijving

Woehoee gefeliciteerd, je bent nu officieel een ondernemer! Met je KvK-nummer kun je aan de slag met het opbouwen van je webshop of winkel in sieraden. Vergeet niet om ook je inschrijving bij de Belastingdienst te regelen. Op het moment dat je officieel ondernemer bent, moet je elk kwartaal BTW-aangifte doen (anders krijg je boetes).

Door bovenstaande stappen te volgen, ben je goed voorbereid op je inschrijving bij de Kamer van Koophandel en kun je officieel beginnen aan je ondernemersavontuur. Veel succes met het inschrijven bij de Kamer van Koophandel en daarna wens ik je veel inkoopplezier!

Het succes van slim inkopen - concurrentieanalyse voor sieraden verkopers