Hierbij een van onze verkooptips, speciaal voor jou om jouw (sieraden)bedrijf nog succesvoller te maken. We weten het, het starten en onderhouden van een webshop of winkel klinkt vaak makkelijker dan het is. Lees hieronder een van onze tips om nog meer te verkopen terwijl jij wacht op jouw Planet Pink sieraden!

Heb jij altijd al gedroomd om je eigen sieraden bedrijf te starten. Lijkt het je fantastisch om je eigen winkel te runnen? Van het bedenken van een concept tot het openen van de deuren, het proces kan zowel spannend als uitdagend zijn. In deze blogpost delen we een eenvoudig stappenplan om je eigen sieraden bedrijf te starten. We begeleiden je van idee tot de ‘Grand Opening’ van jouw eigen (web)shop.

Stap 1: Concept en Doelgroep

De eerste stap bij het beginnen van je eigen sieraden bedrijf is definiëren wat voor sieraden bedrijf je wilt gaan starten. Definieer duidelijk het concept van jouw sieraden bedrijf en identificeer je doelgroep. Welke stijlen en trends wil je aanbieden? Wie zijn je potentiële klanten? Een helder concept helpt je bij het nemen van beslissingen tijdens het verdere proces.

Stap 2: Onderzoek en Locatie

Onderzoek de markt en kies een strategische locatie. Bedenk of je een fysieke winkel wilt of dat je alleen online je sieraden wilt verkopen. Is er vraag naar sieraden in het gebied waar jij je winkel wil openen? Wie zijn je concurrenten? Een goed doordachte locatie kan een enorme impact hebben op het succes van je sieraden winkel. Ga eens langs om te kijken hoeveel mensen er langslopen, wat drukke dagen zijn en hoeveel mensen bij de panden naar binnen kijkt en loopt.

Stap 3: Budget en Financiering

Stel een realistisch budget op voor het opzetten en runnen van je sieraden bedrijf. Onderzoek welke financieringsmogelijkheden er zijn voor jou en houd rekening met kosten zoals huur, inrichting, voorraad, en marketing.

Stap 4: Leveranciers en InkoopJe eigen sieraden winkel beginnen: Een stappenplan voor het opzetten van een sieraden winkel.

Bij het beginnen van je eigen sieraden bedrijf is het belangrijk om een goede sieraden leverancier te vinden. Bij Planet Pink ben je hiervoor in ieder geval aan het juist adres. Wij bieden als sieraden groothandel de beste kwaliteit roestvrij stalen sieraden voor een betaalbare prijs. Navigeer door onze webshop en zoek jouw favoriete items uit. Zorg ervoor dat je een zo gevarieerd mogelijk aanbod inkoopt om te voldoen aan een breed scala smaken van jouw klanten.

Stap 5: Winkelinterieur en Presentatie

Maak een moodboard voor een aantrekkelijk interieur dat de stijl van je sieraden weerspiegelt. Heb je nog niet zo’n groot budget? Er wordt enorm veel tweedehands aangeboden voor jouw winkelinterieur. Geef het een likje verf in de stijl van jouw winkelconcept en voilà! Jouw interieur ziet er prachtig uit én jij houdt budget over voor waar het echt om gaat: de producten in je winkel. Verdiep je in de winkelpresentatie, de manier waarop je sieraden worden getoond. Dit kan de koopbeslissing van klanten beïnvloeden en ervoor zorgen dat jij veel meer verkoopt.

Stap 6: Marketing en Promotie

Stel een marketingstrategie op voor zowel online als offline communicatie. Gebruik sociale media, advertenties, flyers, acties en mond-tot-mondreclame om jouw bedrijf te promoten. Maak flyers en wees vriendelijk tegen je klanten. Een praatje met je klanten doet heel veel wonderen! Klanten kopen wanneer ze jou vertrouwen en komen terug zodra ze zich verbonden voelen met jou, jouw winkel of jouw merk.

Start meteen met inkopen en start je eigen sieraden bedrijf!

Er zijn flink wat stappen die je moet doorlopen om je eigen sieraden bedrijf te starten. Begin met een van de simpelste stappen en koop alvast (een deel van) jouw collecties in om te verkopen. Droom niet langer, maar maak jouw sieraden droom werkelijkheid. Klik op de onderstaande knop om direct te beginnen met inkopen en zet de eerste stappen naar jouw eigen sieraden bedrijf!

Een succesvolle sieraden webshop beginnen: van droom naar realiteit
Het succes van slim inkopen - concurrentieanalyse voor sieraden verkopers