Hierbij een van onze verkooptips, speciaal voor jou om jouw (sieraden)bedrijf nog succesvoller te maken. We weten het, het starten en onderhouden van een webshop of winkel klinkt vaak makkelijker dan het is. Lees hieronder een van onze tips om nog meer te verkopen terwijl jij wacht op jouw Planet Pink sieraden!

Als winkel- of webshopeigenaar ben je altijd op zoek naar sieraden die over jouw (digitale) toonbank zullen vliegen. Maar hoe zorg je er nou voor dat je trendy sieraden inkoopt, die in de smaak vallen bij jouw klanten? In deze blog geven we je tips voor het inkopen van trendy sieraden, zodat jij altijd best-sellers in jouw winkel of webshop hebt liggen!

Ken je doelgroep

Wat trendy is voor de ene doelgroep, hoeft niet trendy te zijn voor de andere doelgroep. Het is dan ook belangrijk om te weten wie jouw doelgroep is, wat ze mooi vinden en waar ze naar opzoek zijn. Zijn het jongeren die de laatste TikTok-trends volgen of juist vrouwen die opzoek zijn naar tijdloze klassiekers. Om een goed beeld te hebben van jouw doelgroep kun je marktonderzoek en je huidige klantenbestand onder de loep nemen.

Blijf op de hoogte van de laatste trends

Net als in de modewereld geldt ook bij sieraden; wat vandaag in is, kan morgen alweer uit zijn. Daarom is het bij het inkopen van trendy sieraden belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends. Doe je research, volg blogs en bekijk de trends op social media. Extra tip: wanneer een bekende celebrity bepaalde sieraden draagt, kun je er op rekenen dat veel mensen deze sieraden ook willen!

Zet kwaliteit voorop

Sieraden kunnen nog zo trendy zijn, als de kwaliteit slecht is, komen klanten niet terug. Sieraden van een goede kwaliteit, zullen lang mooi blijven, wat zorgt voor tevreden en terugkerende klanten. Check dan ook altijd de materialen van de sieraden die je wilt inkopen. Door te focussen op kwaliteit bouw je een sterk merk op en creëer je een loyale klantenkring die keer op keer terugkomt om sieraden bij jou te shoppen!

Stel je assortiment zorgvuldig samen

Je wilt jouw sieraden assortiment niet random kiezen, maar juist zorgvuldig samenstellen. Denk na over hoe groot je je assortiment wilt hebben. Wil je één specifieke stijl aanbieden of ga je voor een mix van verschillende stijlen en trends? Wil je alleen armbanden en kettingen of voeg je ook oorbellen en andere accessoires toe? Ga je voor opvallende statement pieces of wil je deze afwisselen met essentials? Allemaal vragen waar je goed over na moet denken, zodat jij een assortiment kunt creëren dat past bij jouw winkel en doelgroep.
Tip: maak gebruik van je eigen data. Jouw verkoopcijfers geven veel informatie over wat je klanten kopen en wanneer.

Let op de seizoenen

Zoals we al eerder vertelden kunnen trends snel voorbij gaan. Dit kan ook gelden voor seizoensartikelen. In de zomer dragen mensen andere sieraden dan in de winter, het is belangrijk om hier over na te denken. Zo zijn in de zomer vaak kleurrijke sieraden populairder, denk bijvoorbeeld aan onze fruit collectie! Dit zijn echte zomer items. Plan je inkoopstrategieën dus goed rond de seizoenen en feestdagen. Een goed geplande Valentijnsdagcollectie kan bijvoorbeeld zorgen voor een mooie omzetpiek.

Wees authentiek

Natuurlijk wil je trendy sieraden inkopen, maar vergeet je eigen stijl en visie niet. Jouw eigen winkel of webshop moet van zichzelf ook trendy zijn. Een sterke branding helpt je om op te vallen en klanten aan je te binden. Consistentie is hierbij enorm belangrijk. Zorg dat je op al jouw kanalen dezelfde boodschap uitdraagt. Kies voor sieraden die bij jouw merk passen. Vind je het moeilijk om te bepalen wat jou uniek maakt? Lees dan meer in onze blog over het vliegwieleffect. 

Dit waren onze tips voor het inkopen van trendy sieraden. Onthoud: ken je doelgroep, blijf op de hoogte van trends, investeer in kwaliteit en denk goed na over de samenstelling van jouw assortiment. Voeg daarbij de branding van jouw eigen merk toe en je hebt een succes formule. Ben jij klaar om jouw nieuwe collectie sieraden in te kopen? Bij Planet Pink ben je aan het juiste adres!

Dit zijn de voordelen van sieraden inkopen in Nederland of België