Veelgestelde vragen

Op deze pagina lees je de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

Wij pakken jouw bestelling met zorg voor je in en doen hem in de meeste gevallen binnen 1-2 dagen op de post. Jouw pakketje wordt bezorgd via PostNL of DHL. Afhankelijk van de post, zal het binnen 1-2 dagen nadat wij hem hebben afgeleverd bij jou zijn. Let goed op of je al jouw (adres)gegevens goed invult bij het bestellen, wij staan helaas niet garant voor een verkeerd afgeleverd pakketje.

Voor verzendingen naar Nederland krijg je gratis verzending bij bestellingen van €100 of meer. Bij bestellingen voor België is de verzending gratis voor bestellingen vanaf €200.

Planet Pink accepteert betalingen via iDeal en mogelijkheid tot achteraf betaling via Klarna. Lekker makkelijk!
Is een product defect bij ontvangst?
Heb jij een product ontvangen dat is beschadigd tijdens de transport naar jouw afleveradres? Of bevat een van jouw items een productiefout? Super vervelend, maar wij helpen je natuurlijk! Vind hier meer informatie over wat je nu moet doen.

Wanneer valt een product onder onze garantie?
Wij verkopen producten van hoogwaardige kwaliteit die over het algemeen lang mooi blijven. Is een van jouw sieraden beschadigd ondanks normaal gebruik? Lees hier meer informatie over onze garantie.

Wil je een product retour sturen omdat het niet voldoet aan jouw wensen?
Is een product niet zoals je had verwacht? Super jammer!
Wij hanteren verschillende retourvoorwaarden, afhankelijk of je als bedrijf of als consument hebt ingekocht.

  • Heb je als bedrijf (geregistreerd met KvK nummer) ingekocht? Dan kan je de producten helaas alleen terugsturen wanneer deze defect zijn aangekomen of niet overeenkomen met de beschrijving. Twijfel je? Stuur ons voor de zekerheid een berichtje. Lees voor meer informatie de algemene voorwaarden B2B.
  • Heb je als consument (zonder KvK nummer) ingekocht? Dan heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Deze bedenktijd gaat in vanaf het moment dat jouw pakketje bij je is afgeleverd. Wil je een van jouw items terugsturen? Stuur ons (binnen deze 14 dagen) een mailtje met de items die je wil retourneren. Pak de items in zoals je ze hebt ontvangen en stuur ze zelf op naar:

Planet Pink
Ooster Vlaerdinge 55
1704MX Heerhugowaard

Jij bent verantwoordelijk voor de retourzending van je producten. Vraag bij het postkantoor of je een bewijs van aflevering kan ontvangen. Hiermee kan je aantonen dat je je retourzending hebt opgestuurd.

Wil je nog items toevoegen nadat je je bestelling hebt geplaatst? In de meeste gevallen kan dat! Als we jouw pakketje nog niet verzonden hebben, dan voegen we de items van jouw nieuwe bestelling eraan toe. Twijfel je? Stuur ons even een berichtje voor de zekerheid en dan kijken we met je mee.

Wij streven ernaar om jou te voorzien van de mooiste sieraden die bij jou passen en lang meegaan. Helaas kunnen we alleen garantie bieden voor B2C aankopen. Hierbij bieden wij een maand garantie op de kwaliteit van de items vanaf het moment dat je ze hebt ontvangen. Het is de bedoeling dat je voorzichtig met je sieraden omgaat, zoals hierboven beschreven is. Ondanks dat onze producten gemaakt zijn van uitstekende kwaliteit, blijven ze kwetsbaar. Gelukkig vertrouwen wij erop dat de sieraden in de meeste gevallen lang mee zullen gaan! Helaas staan we niet garant wanneer de sieraden al een keer zijn doorverkocht. In dat geval kunnen we niet meer goed controleren hoe er met de producten om is gegaan.

Wanneer een sieraad toch kapot gaat ondanks normaal gebruik, neem dan contact met ons op. Stuur een mailtje naar [email protected] . Vermeld jouw ordernummer en voeg duidelijke foto’s toe van het beschadigde product. Vervolgens kunnen wij beoordelen of de beschadiging gevolg is van een fabrieksfout en deze onder de garantie valt. Dit is in ieder geval niet het geval bij krasjes, gebruikelijke verkleuringen en verbuigingen. Wanneer de beschadiging van het sieraad wel binnen onze garantie valt naar onze beoordeling, sturen wij jou een retouretiket toe om het product naar ons op te sturen. Wij zullen jou vervolgens een passende oplossing aanbieden.

Is een product beschadigd afgeleverd of bevat het een productiefout?
Het kan gebeuren dat een item beschadigd is tijdens het transporteren en dus buiten jouw schuld om kapot is gegaan. Om misverstanden te voorkomen, verzoeken we jou om het geleverde product binnen 14 dagen na ontvangst te controleren op beschadigingen door transport of productiefouten. Dit geldt zowel voor B2C als B2B aankopen. Wanneer dit het geval is, dien je ons binnen deze tijd hierover te informeren door een mailtje te sturen naar [email protected] . Vermeld hierin jouw ordernummer, een beschrijving van de beschadiging en voeg duidelijke foto’s toe van het defect. Na onze beoordeling sturen wij jou een retouretiket op om het product naar ons op te sturen. Na ontvangst van de retour, ontvang jij het bedrag van het beschadigde item op je rekening. Wanneer het je volledige order betreft, ontvang je ook de verzendkosten die jij voor je order hebt betaald.

Alle nieuwe items van Planet Pink zijn gemaakt van roestvrij staal. Dit betekent dat alle items duurzaam zijn en dat is wat we willen voor onze nieuwe generatie sieradenliefhebbers, toch?!

Roestvrij staal, ook wel RVS of Stainless Steel genoemd, staat bekend om een indrukwekkende sterkte en duurzaamheid. Dat betekent dat de sieraden niet alleen mooi en trendy zijn, maar ook beter bestand zijn tegen dagelijkse slijtage. Hierdoor gaan ze lang mee en zullen ze niet snel hun mooie uitstraling verliezen.

Een van de voordelen van roestvrij staal (Stainless Steel) is dat het hypoallergeen is. Dat betekent dat het minder kans heeft om allergische reacties te veroorzaken. Hypoallergeen houdt in dat de materialen die in de sieraden worden gebruikt minder snel irritatie of allergische reacties veroorzaken. Roestvrij staal is ook minder geneigd om allergische reacties te veroorzaken dan bijvoorbeeld materialen als nikkel of andere legeringen die bij sommige mensen wel makkelijk huidirritaties kunnen veroorzaken. Hypoallergene sieraden zijn vaak een prima keuze voor mensen met een gevoelige huid of allergieën. In roestvrij staal zit altijd nikkel verwerkt, maar de nikkel is zodanig verwerkt in het materiaal dat het over het algemeen niet afgeeft aan de huid. Kan je slecht tegen nikkel of heb je een nikkel allergie? Dan kan je vaak alsnog gewoon sieraden van roestvrij staal dragen!

Onze rvs sieraden zijn dus een perfecte balans tussen duurzaamheid, sterkte en stijl. Wil je jouw klanten sieraden van goede kwaliteit leveren? Dan ben je bij Planet Pink aan het perfecte adres! Shop onze collectie en ontdek waarom roestvrij staal de juiste keuze is voor jouw bedrijf. (Hint: jij maakt jouw klanten er gewoon super blij mee! 😉 )

Koop jij jouw sieraden bij ons? Dan wil jij, net zoals wij, dat jouw items natuurlijk zo lang mogelijk meegaan. Hieronder leggen wij daarom uit hoe je het beste voor je sieraden kan zorgen om ze zo lang mogelijk mooi te houden.

Onze sieraden zeer sterke stainless steel en blijven daardoor lang goed wanneer je er zorgvuldig mee omgaat. Al onze sieraden zijn gold plated. Dat houdt in dat ze gemaakt zijn van een basismateriaal, stainless steel (roestvrij staal). Om deze basis is een laagje goud vervaardigd, in het geval van de zilverkleurige sieraden is dit zilver of witgoud en bij de goudkleurige sieraden het bekende geelkleurige goud.

Hoewel onze sieraden van hele goede kwaliteit zijn, moet er toch voorzichtig mee worden omgegaan. Hieronder geven we een aantal tips.

  • Houd de sieraden uit de buurt van vocht. Doe ze af voor het douchen of zwemmen en leg ze op een droge plek om te bewaren.
  • Draag de sieraden niet tijdens het sporten en slapen. Sieraden kunnen aangetast worden door zweet en slijten sneller wanneer ze veel worden bewogen.
  • Zorg ervoor dat de sieraden niet in contact komen met cosmetische producten, zoals crème, make-up, parfum en zeep. Doe de sieraden pas om nadat je een van je producten hebt gebruikt en het opgedroogd of ingetrokken is.
  • Komen er krasjes op je sieraden? In veel gevallen is dat niet erg! Kleine krasjes ontstaan door het dragen en dit is moeilijk te voorkomen. Gelukkig zijn ze meestal bijna onzichtbaar en merk je ze vaak niet eens op. Als je je sieraden apart opbergt en oppast met dragen dan kunnen kleine krasjes ook geen kwaad.

Yes! Alle foto’s op de website en onze social media mag je gebruiken voor je bedrijf. Lekker makkelijk om mee te beginnen, maar het is natuurlijk altijd het beste om ook eigen content te maken.

Planet Pink is een groothandel. Dat betekent dat we items te koop aanbieden voor andere bedrijven. Onze prijzen zijn lager dan de prijzen waarvoor jullie de items weer verkopen. Het is niet fijn voor bedrijven wanneer klanten zomaar hun inkoopprijzen kunnen zien. Wil je de prijzen zien? Maak nu een account aan!

Goede leveranciers zoeken kost veel tijd en moeite. Je weet van tevoren nooit wat je binnenkrijgt en van wat voor kwaliteit de items zijn. Ook komen er altijd een aantal items binnen die niet goed werken of kapot zijn. Planet Pink heeft dankzij jarenlange ervaring contact met goede leveranciers en neemt alle risico’s van defecte items of matige kwaliteit op zich. Hierdoor kunnen we jou garanderen dat jij de mooiste items in huis haalt! Omdat we verzenden vanuit Nederland, heb jij de meeste items super snel in huis.

Om sieraden in te kopen bij een groothandel heb je een KVK nummer nodig. In sommige gevallen komt het voor dat je verkoopt zonder dat je een KVK nummer hebt. Dit is bijvoorbeeld wanneer je net start en je nog wacht op je KVK nummer. In dat geval kan je alvast een account aanmaken bij Planet Pink en ons jouw gegevens aanleveren. Kies in dat geval bij het aanmaken van een account voor ‘verkopen zonder kvk nummer (B2C)’ en vul alle gegevens in. Wij zullen beoordelen of jij in aanmerking komt om in te kunnen kopen bij onze groothandel.