Hierbij een van onze verkooptips, speciaal voor jou om jouw (sieraden)bedrijf nog succesvoller te maken. We weten het, het starten en onderhouden van een webshop of winkel klinkt vaak makkelijker dan het is. Lees hieronder een van onze tips om nog meer te verkopen terwijl jij wacht op jouw Planet Pink sieraden!

In deze blog lees je wanneer het wel en niet nodig is om jezelf in te schrijven bij de Kamer van Koophandel Als je een startende ondernemer bent met een webshop in sieraden die je verkoopt aan consumenten, dan is het belangrijk om goed na te denken over de beslissing of je je wilt inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Wanneer is het slim om dit te doen en wanneer niet? In dit artikel zullen we de voor- en nadelen van het inschrijven bij de KvK bespreken, zodat jij een weloverwogen beslissing kunt maken.

Wanneer je je verplicht moet inschrijven bij de KvK als sieraden verkoper:

  • Als je een eigen onderneming hebt, bijvoorbeeld het verkopen van sieraden via een eigen winkel of webshop. Of je als onderneming wordt gezien, hangt af van verschillende factoren, zoals of je op een professionele manier producten of diensten aanbiedt (bijvoorbeeld met een eigen winkel of webshop), of je inkomsten genereert en of je een eigen bedrijfsnaam hebt.
  • Als je op een officiële manier gaat samenwerken met andere ondernemers, bijvoorbeeld als je een maatschap of vof (vennootschap onder firma) bent.

Wanneer je je niet verplicht hoeft in te schrijven bij de KvK:

  • Als je werkt voor iemand anders en niet voor jezelf.
  • Als je een hobby hebt waar je geen geld mee verdient of af en toe iets verkoopt, bijvoorbeeld via Marktplaats of Vinted.

Twijfel je of je je zal inschrijven bij de Kamer van Koophandel? Bedenk de volgende dingen:

  • Als je je inschrijft bij de Kamer van Koophandel, laat je zien dat je een serieuze onderneming hebt. Dit kan helpen om vertrouwen te winnen bij klanten. Ook kun je dan gebruikmaken van diensten van de KvK, zoals het KvK Ondernemersloket en KvK Connect.
  • Als je je hebt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, krijg je een KvK-nummer en een BTW-nummer. Bij Planet Pink zijn de prijzen lager voor klanten met een KvK-nummer, omdat B2B klanten meestal groter inkopenen er een aantal andere regels gelden. Dit maakt het mogelijk voor Planet Pink om de prijzen laag te houden voor B2B klanten.
  • Een nadeel kan zijn, dat je verplicht vier keer per jaar BTW-aangifte moet doen. Hier lees je meer over BTW en BTW aangifte voor sieraden webshops.Dit moet je niet vergeten! Dat kan leiden tot hoge boetes. Het voordeel is wel dat je BTW terug kan vragen en daardoor voor alles als ondernemer wel 21% minder hoeft te betalen! Dat geldt voor de sieraden die je inkoopt en alle diensten die je afneemt. Zo houd je meer geld over voor jezelf en je bedrijf.
  • Je moet eenmalig geld betalen om je te laten inschrijven bij de KvK. Hoeveel kost het om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel? Om je in te schrijven bij de KvK betaal je ongeveer €75,-. Dit is eenmalig. Het kan best een bedrag zijn wanneer je start met een laag budget en nog niks verdient. Toch kan het wel helpen om serieus aan de slag te gaan en niet te snel op te geven. Bij Planet Pink kan je ook al meteen als consument in kopen wanneer je nog niet bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Bij elk product kan jij zien wat je verdient wanneer jij de sieraden verkoopt! Ook hebben wij een rekentool waarmee je aan de slag kan om je inkomsten te berekenen. 

Conclusie

Het is belangrijk om te weten wanneer je verplicht bent om je in te schrijven bij de KvK en welke dingen je moet overwegen voordat je je inschrijft bij de Kamer van Koophandel. Als je professioneel begint met verkopen of officieel samenwerkt met andere ondernemers, moet je je verplicht inschrijven bij de KvK. Als je werkt voor iemand anders of als je een hobby hebt waar je geen geld mee verdient, hoef je je niet in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Bij Planet Pink heb je altijd een KvK-nummer nodig wanneer je sieraden wil inkopen. Maak dus snel een afspraak door hier te klikken. Ben jij er klaar voor om geld te verdienen met jouw favoriete hobby?

Blog: btw - hoe zit dat?