Hierbij een van onze verkooptips, speciaal voor jou om jouw (sieraden)bedrijf nog succesvoller te maken. We weten het, het starten en onderhouden van een webshop of winkel klinkt vaak makkelijker dan het is. Lees hieronder een van onze tips om nog meer te verkopen terwijl jij wacht op jouw Planet Pink sieraden!

Je hebt een droom: een succesvolle webshop vol met prachtige sieraden. Maar hoe kom je dan aan een goede sieraden leverancier en waar kun je je sieraden inkopen? In deze blog helpen we je op weg en delen we tips hoe jij een betrouwbare partner kunt vinden. We bespreken waar je op moet letten bij het selecteren van jouw ideale leverancier en waar je ze kunt vinden. 

Hoe kom je aan een betrouwbare sieraden leverancier?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het zoeken naar een sieraden leverancier:

  1. Betrouwbaarheid
  2. Kwaliteit
  3. Prijzen en marges
  4. Assortiment
  5. Klantenservice

Betrouwbaarheid checken

Hoe weet je of een leverancier betrouwbaar is? Je hoort vaak genoeg verhalen van mensen die duizenden euro’s uitgeven en vervolgens niets ontvangen. Of ze krijgen wel producten, maar deze lijken totaal niet op de productfoto’s of zijn van slechte kwaliteit. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Check daarom in ieder geval de volgende dingen:

  • Online reviews & beoordelingen (bijvoorbeeld via Google reviews)
  • Aanwezigheid op sociale media
  • Controleer de bedrijfsgegevens van de leverancier bij de Kamer van Koophandel of een vergelijkbare instantie in het land van de leverancier.
  • Vraag aan andere webshop-eigenaren naar hun ervaringen

Doe altijd je huiswerk en kies verstandig.

Kwaliteit waarborgen

Jouw klanten willen sieraden die er niet alleen mooi uitzien, maar die ook lang meegaan. Denk daarom goed na over het soort materiaal dat jij voor je sieraden wilt. Vraag samples aan en inspecteer deze op afwerking en kwaliteit. Kwaliteit is belangrijk voor zowel de tevredenheid van jouw klanten als de reputatie van jouw winkel of webshop. Hoge kwaliteit betekent minder retouren en terugkerende klanten. 

Prijzen en marges

Natuurlijk wil je ook winst maken op jouw sieraden. Denk na over voor welke prijzen jij jouw producten wilt verkopen en welke prijzen passen bij jouw doelgroep. Vergelijk vervolgens prijzen van verschillende leveranciers en bereken hoeveel jij uiteindelijk zal overhouden. Met onze winstcalculator kun je makkelijk berekenen hoeveel je gaat verdienen. Onthoud ook dat goedkoop niet altijd beter is, maar je wilt ook niet onnodig te veel geld betalen. Zoek dus naar een goede balans tussen prijs en kwaliteit.

Let ook op eventuele extra (verborgen) kosten, zoals verzendkosten. Wil jij bij een leverancier in het buitenland kopen? Let dan ook op de invoerrechten. Door deze kosten in je berekeningen mee te nemen, kom je niet voor verassingen te staan en kun je de juiste verkoopprijzen bepalen en daarmee ook bepalen voor welke prijs jij bereid bent sieraden in te kopen.

AssortimentSieraden leverancier

Bepaal voor jezelf wat jij in jouw assortiment wilt hebben. Wil je veel verschillende sieraden en sieraden volgens de nieuwste trends of juist alleen een essential collectie met tijdloze sieraden. Zoek vervolgens een leverancier die sieraden aanbied passend bij jouw wensen. Als je veel verschillende sieraden wilt verkopen, kun je kijken naar hoe breed het assortiment is van de leverancier. Zo kun je bepalen of je alles bij één leverancier gaat inkopen of dat je opzoek gaat naar verschillende leveranciers en groothandels.

Klantenservice

Een goede klantenservice is goud waard. Als er iets mis gaat met jouw bestelling wil je snel en goed geholpen worden. Test voordat je gaat bestellen de klantenservice uit. Stel bijvoorbeeld een aantal vragen aan je potentiële leverancier en ga na hoe snel en behulpzaam er wordt gereageerd.  Het liefst wil je natuurlijk een leverancier die met je meedenkt, je advies kan geven en je helpt wanneer dat nodig is. Hierbij kun je ook voor jezelf nagaan of je een leverancier in Nederland wilt, die dezelfde taal spreekt of gaat voor een leverancier uit het buitenland waarmee je in een andere taal zal moeten communiceren.

Waar vind je een sieraden leverancier?

Je weet nu waar je op moet letten bij het kiezen van een leverancier, maar waar vind je nou potentiële leveranciers? Er zijn verschillende plekken waar je jouw zoektocht kunt beginnen. Vaak is dit simpelweg Google. Ook kun je via social media op zoek gaan. Bezoek profielen van groothandels en leveranciers of wordt lid van Facebookgroepen die gericht zijn op jouw business of niche.  Vergeet ook niet om je eigen netwerk te gebruiken. Vaak zijn aanbevelingen van anderen de meest betrouwbare bronnen. Met een combinatie van online onderzoek en gebruik van je netwerk vergroot je je kans om een betrouwbare leverancier te vinden. 

Het vinden van een geschikte sieraden leverancier is essentieel voor het succes van jouw winkel of webshop. Door te letten op betrouwbaarheid, kwaliteit, prijs, assortiment en klantenservice kun je goed nagaan of een potentiële leverancier betrouwbaar is en past bij jouw behoeften. Met de juiste leverancier hoef jij je geen zorgen te maken over niet geleverde bestellingen en slechte kwaliteit producten. Je kunt je volledig focussen op jouw klanten blij maken en je bedrijf laten groeien. Succes met je zoektocht en het runnen van jouw sieraden bedrijf! 

Sieraden trends 2024
Dit zijn de voordelen van sieraden inkopen in Nederland of België